POZOR! Tekući Kisik

oxen Calivita

Tekući stabilizirani kisik - kapi kisika... koje život znače

Prva zabilježena primjena terapije kisikom  zabilježena je 1879., a primjenio ju je francuski liječnik J.A. Fontane. Danas je terapija kisikom vrlo raširena i prihvaćena od medicinske javnosti u mnogim europskim zemljama.

Definicija terapije kisikom iz američke Medicinske enciklopedije:

Oxy – terapija je oblik liječenja koji koristi kisik u elementarnom ili molekularnom obliku u cilju liječenja raznih bolesnih stanja i za jačanje imunološkog sustava. ….Bio-oksidativne terapije kao terapeutski pristup imaju cilj povećanje sadržaja kisika u krvi, putem pravilnog disanja i prehrane, uz upotrebu ozona i/ili hidrogen peroksida, u svrhu liječenja specifičnih bolesti koje su rezultat oslabljenog imunološkog sustava.

Bio-oksidativne terapije primjenjuju se vrlo dugo u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Francuskoj, Rusiji..

Cilj bio-oksidativne terapije (BOT):

  • ukidanje /promjena stanja ili procesa koji su prouzrokovani nedovoljnom razinom kisika u tijelu  (npr. astma, udisanje dima i plinova, izloženost smogu, pušenje, respiratorne bolesti..)
  • ubrzanje liječenja i oporavka nakon traumatskih ozljeda ili infekcija putem povećanja količine kisika u tjelesnim tkivima (npr infekcije mekih tkiva i kostiju, upalne promjene na tkivima, ozljede i prijelomi, povrede kože ..)

Oxymax calivita

Upotreba terapije kisikom:

Bio-oksidativne terapije koriste se danas za liječenje i kao pomoć u liječenju raznih bolesti i stanja- od karcinoma, AIDS-a, virusnih oboljenja, krvožilnih bolesti, do kožnih oboljenja (akne, ekcemi, čirevi, ozljede), artritisa, alergija, kao i u dentalnoj kirurgiji itd. Ozon ili hidrogen peroksid smatraju se nositeljima bio-oksidativnih terapija zahvaljujući oksidativnoj sposobnosti ovih tvari. Smatra se da imaju sposobnost zaustaviti rast tumora, ubiti viruse, potaknuti proizvodnju bijelih krvnih stanica i interferona (proteini koji mogu stimulirati imunitet i iskazati antivirusno djelovanje), pospješiti dotok kisika u krv i tkiva.

Načini korištenja kisika:

Danas liječnici u mnogim klinikama diljem svijeta uspješno liječe artritis, reumatizam, i ostale probleme sa zglobovima, upalna oboljenja tkiva, zatim rane koje teško zacjeljuju (dijabetičari), koristeći kisik na više načina:

  • oralno u obliku ozona i  hidrogen peroksida,
  • putem inekcija direktno u oboljela tkiva,
  • putem boravka u hiperbaričnoj komori,
  • kombinacijom navedenih metoda  

Gdje još možete primjeniti Oxy max:

Pored primjene u svrhe liječenja, kisik se može koristiti i za čišćenje i dezinfekciju vode (voda iz prirode ili vodovoda), dezinfekciju boca i spremišta za vodu i ostala pića, za sprječavanje rasta gljivica i plijesni na voću i povrću (pomiješati 20 kapi Oxy maxa sa pola litre vode i staviti u bocu za raspršivanje, ravnomjerno poprskati voće ili povrće), za uklanjanje neugodnih mirisa u postrojenjima i domovima, za tretiranje vode za piće na životinjskim farmama, dezinfekciju i čišćenje posuda kućnih ljubimaca kao i za poticanje rasta kućnog bilja, kod uboda insekata itd. Napomena: u svim navedenim primjerima potrebno je odgovarajuću količinu kapi kisika prethodno pomiješati sa vodom.

Tekući kisik možete naručiti OVDIJE

OxyMax CaliVita

Kisik je najvažniji, ali ujedno i najdeficitarniji element, a njegov je nedostatak podloga za većinu kroničnih bolesti današnjice

Kisik i virusi

Funkcija svake stanice i svih organa izravno ovisi o količini raspoloživog kisika. Njegovom nedostatku pridonosi loša prehrana, stres, toksini iz okoline, nekretanje, površno disanje itd. Značajan broj istraživanja nekoliko desteljeća unazad otkriva nam vezu između niskog sadržaja kisika i razvoja mikroorganizama u ljudskom tijelu. Dr. H. Kief među prvima je izvodio pokuse na svojim pacijentima, u kojima je uništavao viruse i bakterije kroz hiper-oksigenaciju pacijentove krvi.

Dr. Rosenow, poznati bakteriolog Mayo klinike, svojim je istraživanjima pokazao da se mikroorganizmi mogu kontrolirati korištenjem kisikom bogatih suplemenata, kao što je primjerice OxyMax.

Dr. Harris u svojim istraživanjima (1998.) zaključuje da su patogeni mikroorganizmi anaerobi tj. da žive i napreduju pri niskim koncentracijama kisika, dok ih dobro oksigenirana sredina ubija.

Dr. P. Kidd, pak, kaže: “Možemo govoriti o nedostatku kisika kao najvećem uzroku svih bolesti.”

Najcitiraniji radovi na ovome području govore u prilog tome da kisik ometa i oštećuje integritet ovojnice virusa kroz proces peroksidacije fosfolipida i lipoproteina.  Virusi i paraziti dijele se na porodice, ovisno o njihovoj strukturi, tipu genoma i načinu replikacije. Strukturu mnogih virusa čini fosfolipidna ovojnica (ovojnica s masnim komponentama) s glikoproteinskim dijelovima. Ona obavija virusnu kapsulu unutar koje se nalaze i DNK, RNK i strukturalni proteini. Takvi virusi (Herpes virusi, Cytomegalovirus, Epstein-Barr, Paramyxoviridae (zaušnjaci), Orthonyxoviridae (influenca), Retroviridae (HIV) osjetljivi su na kisik koji direktno oksidira dijelove ovojnice te tako onesposobljava virus. Ovakvo oštećenje ovojnice virusa znači i gubitak infektivnosti / virulentnosti.

U jednom su istraživanju polio virusi bili izloženi djelovanju kisika u obliku ozona. Nakon 30 sekundi 99% virusa bilo je inaktivirano, tj. bilo im je onemogućeno umnažanje u stanici domaćina. Analiza je pokazala oštećenja na bjelančevinama ovojnice, čime je poremećena sposobnost prijanjanja na stanicu domaćina. Istodobno je utvrđeno i pucanje RNK virusa na dva dijela, dovodeći do poremećaja u replikaciji.

 

Kisik i naše stanice

Kisik ima sposobnost direktno ući u naše stanice te potaknuti stanično čišćenje. Stanice koje su zaražene virusima i bakterijama razlikuju se od zdravih stanica, jer im slabi struktura stanične membrane. Stabilizirani kisik u obliku peroksida (OxyMax) u našoj se krvi, uz pomoć enzima katalaze, oslobađa na aktivni kisik i vodu. Aktivirani kisik, zbog promjena u električnim i kemijskim svojstvima membrane, ima afinitet vezanja za virusima oštećene stanice te za bolesne stanice. Membrana bolesne stanice pri tome oksidira, pa se virusi i bakterije iz zaražene stanice oslobađaju u krvotok. Slobodni aktivirani kisik (OxyMax) prisutan u krvi sada oksidira tako oslobođene nametnike. U studiji proučavanja utjecaja kisika na bakteriju Echerichia coli utvrđeno je da je došlo do prodora kisika kroz staničnu membranu te do reakcije s bakterijskom DNK, pri čemu je struktura zatvorene cirkularne uzvojnice (spirale) DNK promijenjena u otvorenu uzvojnicu, čime je gotovo onemogućeno umnažanje bakterije.

Kisik, je baš kao i voda, neophodan za uravnoteženo funkcioniranje organizma. Ekstremne situacije, poput intenzivnog vježbanja ili planinarenja, ali i različiti kronični problemi koji se često javljaju, kao i pušenje mogu uzrokovati nedostatak kisika, što dugoročno ima štetan učinak na naše stanice, jer je kisik esencijalan za brojne procese – dovoljno je pomisliti samo na procese stvaranja energije.

Uzevši u obzir sve navedeno, dok udišemo zagađeni zrak, možemo razumjeti osobe koje žele povratiti ravnotežu, uključujući i one koji su npr. odabrali vodu obogaćenu kisikom, odnosno nastoje dobiti dodatan kisik iz mineralnih voda obogaćenih kisikom (kao prevencija ili čak kao lijek). Ipak, potrebno je istaknuti da kisik fizički rastopljen u vodi znači samo male količine kisika, koji se osim toga i slabo apsorbira.
S druge strane, visokokvalitetni tekući, stabilizirani kisik obogaćen kisikom kemijskim putem „napravljen“ je tako da enzimi mogu cijepati kemijske veze i na taj način osloboditi kisik koji nam je potreban, tj. organizam ga jednostavno može iskoristiti; iz usne šupljine se može apsorbirati za 2-5 minuta, a iz želuca za 12-15 minuta.
Tekući stabilizirani kisik je izrazito alkalan i vrlo stabilan, ali samo dok ne dođe u doticaj sa želučanom kislinom. Tada dolazi do jake reakcije, tijekom koje nastaju molekularni kisik i kloridni ion koji djeluju poput dezinficijensa. Tom reakcijom u krvotok ulaze velike količine kisika potrebnog za procese stvaranja energije, i nastaju spojevi koji uništavaju viruse i bakterije.
Proizvod se može koristiti i za vanjsku primjenu, kao izvrsno dezinfekcijsko sredstvo, jer prema istraživanjima uspješno uništava nekoliko vrsta bakterija (Salmonella, E.coli, Candida, Streptococcus), te se uz to može koristiti i kao prirodno sredstvo za dezinfekciju kod ogrebotina, posjekotina i ranica.
Tekući stabilizirani kisik može biti idealan na putovanjima, kada čista, pitka voda nije uvijek dostupna. Stavite 20 kapi u 1 litru vode, malo pričekajte i zatim možete piti! Osim na putovanjima, može se koristiti i u kućanstvu: poprskajte po povrću, voću, i na taj način možete spriječiti razmnožavanje bakterija.
Kao što vidite, ovaj proizvod može biti koristan u svakodnevnom životu, jer ne samo da pomaže tjelesnu opskrbu kisikom, već može pomoći i u uništavanju patogena.

admin