Sakrivena istina o kavi

štetnost kave

Sakrivena istina o kavi

Ako već brinete o svom zdravlju onda svakako trebate biti informirani o svima nam dragom piću.

Za početak da krenemo što je u stvari kava?

Kava je jak pesticid – Danas se radi na tome da se u organskom uzgoju biljke štite kofeinom. Jer uzrokuje teške poremećaje i smrt kod kukaca. Radi na principu da deformira živčani sustav te kukci nakon kontakta sa kavom postaju nesposobni za daljnje funkcioniranje.

Iduća posebnost kave je da pojačava djelovanje otrova. Što se koristi kod trovanja štakora. Jer da bi se otrovalo štakora potrebno je staviti više od 2% smrtonosne tvari na što štakori izbjegavaju pojesti takvu hranu. Ali uz dodatak kofeina dovoljno je samo 2% otrovne tvari.
Iz tog razloga nam cigareta paše uz kavu. Kava pojačava otrovno djelovanje cigarete.

Problem koji nadalje nastaje je i samo prženje kave. Zrno se prži do jako visokog stupnja čime uz samu štetnost što pijemo pesticid još unosimo i kancerogene tvari zbog visokog prženja.

Pa što nas onda tjera da pijemo kavu????

Zato jer kako kod kukaca tako i kod ljudi kava udara po mozgu i živcima. Prvo što se dešava je da kroz nekoliko sekundi kofein kreće na centar za psihičku stabilnost te izaziva ugodu. Apsolutno isto se dešava u većoj mjeri konzumacijom heroina. Eto iz tog razloga pijemo kavu.

Nakon prvog udara stiže novi val spuštanja raspoloženja i tako kava uzrokuje umjetne oscilacije u mozgu.

Međutim to tek samo početak lavine problema jer kava je prirodno dizajnirana da ubija i uništava organizam kukca.

Tada se netko sjetio da se smanji štetnost kave da se proizvodi kava bez kofeina. Međutim znate li kako nastaje kava bez kofeina?

Tako da se kava umoči u kemikaliju koja izvlači kofein iz kave. I sada uz kofein još imamo i kemikalije u našoj šalici.

Međutim utvrđeno je da određena količina kofeina neće nikako utjecati na ljudski organizam, a to je ako se dnevno unese manje od 20 miligrama. Za usporedbu jedna mala šalica kave sadrži 120 miligrama kofeina… Odnosno i šalica kave bez kofeina je već previše.

Dodatno kava s mlijekom je nešto najpogubnije za želudac. Spoj koji nastaje miješanjem kave i mlijeka je smrt za želudac.

Uzročnik čira na želucu upravo je kava.

Nadalje na što moramo obratiti pažnju je masnoća u krvi. Glavna priča danas je da se hranom regulira masnoća u krvi. To je istina ali samo u mjeri od 30%. Za ostalu masnoću odgovorna je jetra. Na jetru utječe cigareta, kava i stres. A kako efekt koji nazivamo buđenje od kave je isto kao da se polijemo hladnom vodom dok smo umorni izaziva ogromnu količinu stresa za tijelo. Treba li nam dodatni stres u današnje vrijeme stimuliran kavom?

Uzmite još u obzir da se kofein zadržava u organizmu i do 72 SATA!!!

U tih 72sata kofein cijelo vrijeme radi štetu našem organizmu. Osteoporoza ima više uzročnika, ali ako uzmemo u obzir da je kava povukla kompletan kalciji i magnezij i da ste vi bez obnove kostiju praktički 3 dana nakon samo jedne šalice kave. Koliku štetu radite pijenjem svaki dan???

Još jedan od bitnih poremećaja je da tri sata nakon uzimanja šalice kave srce gubi kompletno svoj ritam. I tada srce ima velika naprezanja da zadrži svoju normalnu funkciju.

Tako se pojavljuju i razna lupanja srca i nepravilan rad. Nakon ta tri sata kada se srce otprilike normalizira osjećamo pojačan umor.

Koliko ste do sada napravili štete svom organizmu samo sa kavom? Da li to vrijedi toga?

admin