Ulje divljeg origana – protiv parazita i gljivica

Ulje divljeg origana

Ulje divljeg origana 26 puta jače od sintetskih antiseptika.

Unutarnja primjena

• 4 kapi 3 puta dnevno pomiješati ulje divljeg origana sa žlicom tekućine (voda, jogurt, sok).

U medicinske svrhe koristi se pretežito ulje divljeg origana koje sadrži mnoštvo sastojaka, među ostalim esencijalna ulja timol i karvakrol, flavonoide (antioksidansi), ružmarinsku kiselinu, vitamine A i C, te brojne minerale. Važno je napomenuti da su djelatni sastojci origana u ulju prisutni u znatno većim koncentracijama u odnosu na tradicionalno korištene oblike (začin, sušena biljka). Najznačajnija tvar i nositelj protumikrobnog djelovanja origana je karvakrol, fenolni spoj koji je po svojim antiseptičkim svojstvima 26 puta jači od sintetskih antiseptika. Ulje origana se smatra jednim od najboljih prirodnih sredstava za sprečavanje širenja gljivica u tijelu uključujući Candida i Aspergillus vrste. Zahvaljujući protumikrobnom djelovanju ulje origana se uspješno primjenjuje kod obične prehlade, gripe, tegoba sa sinusima, infekcija dišnog sustava. Ulje divljeg origana može se koristiti kao probavni tonik jer potiče lučenje probavnih sokova, smiruje bolove i grčeve probavnih organa, potiče rad jetara i lučenje žuči. Posebno je koristan kod tegoba jetara izazvanih virusima te kod probavnih tegoba izazvanih škodljivim bakterijskim ili gljivičnim izlučevinama. Učinkovitost u čišćenju limfe koristi se i za ublažavanje tegoba koje prate reumatizam i artritis. Tvari prisutne u origanu imaju utjecaj na živčani sustav tako da dolazi do smanjenja nervoze, prenapetosti živčanog sustava te glavobolje izazvane napetošću. Savjetuje se korištenje ulja origana tijekom dana zbog umirujućeg djelovanja, posebno stoga što smanjuje nadražujuće djelovanje kave i čaja čijoj prekomjernoj uporabi su suvremeni ljudi skloni. Ulje origana ublažava kašalj i potpora je kod akutnih i kroničnih plućnih tegoba.


Vanjska primjena

• 2 – 3 puta dnevno utrljati ulje divljeg origana izravno na kožu ili pomiješati sa šamponom / sapunom.

Ulje origana može se izravno primjeniti jednom do dva puta dnevno na područja ruku i nogu zahvaćena gljivicama, zatim kod prhuti, masne i aknaste kože, za manje ogrebotine, ubode kukaca, razvodnjen za ispiranje usta, itd. Na željeno područje treba nanijeti samo nekoliko kapi i zatim lagano utrljati.


Ulje ima svojstven, jak okus koji može potaknuti jače lučenje sline, stoga ga uvijek treba uzimati u razrijeđenom obliku.

Biljkama protiv gljivica

 

Prema nekim podacima, jedna od dvije osobe dobije neku od gljivičnih infekcija tijekom života. Srećom, uglavnom su to infekcije koje nisu opasne po život, ali su dovoljno neugodne, pa je potrebno određeno vrijeme kako bismo ih se riješili. Teška gljivična infekcija nokta ili candida mogu vrlo lako poremetiti, ali i promijeniti vaš svakodnevni život. Mnogi koji su se duže vrijeme nastojali riješiti gljivičnih infekcija znaju kako neugodna ta borba zna biti. Stoga bi jednogodišnja preventivna kura čišćenja antigljivičnim i antiparazitskim programom trebala biti dijelom naše osobne higijene.

U ovo doba godine, kada je hladno i cijeli smo dan u zatvorenim cipelama, stvaramo idealne uvjete vlage i temperature za razvoj gljivica. Da stvar bude gora, infekcija se vrlo lako može proširiti na neki drugi dio tijela, ili s jednog nokta na drugi. Osobe koje nose usku obuću, najlonke, ili se bave sportom imaju puno veće šanse za razvoj infekcije.

Srećom, postoje učinkovite metode u borbi protiv gljivičnih infekcija – pomoću biljaka koje imaju antifungalna i antiparazitska svojstva!


Prirodne metode protiv gljivičnih infekcija kože i noktiju

Protiv raznih gljivičnih oboljenja kože i noktiju preporučujemo Oregano Oil, posebice protiv gljivica na noktima. Ulje origana pogodno je i za vanjsku uporabu, ukoliko infekciju želite liječiti preparatima iz kućne ljekarne ili se pak može uzimati kao dopuna terapiji lijekovima. Ulje origana, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, pomaže uništavanje gljivica ili njihovo razmnožavanje. Ulje origana možete koristiti i kao prevenciju nastanka infekcija!
ParaProtex je djelotvorna protuparazitna i protugljivična formula, koja se na blagi način bori protiv infekcija. Sastojci Paraprotexa – češnjak, ulje sjemenki grejpa, ulje klinčića, mira, žutika trpka i taheebo imaju dugotrajnu primjenu u tradicionalnoj medicini. Ovaj se proizvod preporučuje i u slučaju Candide, jer potiče obrambeni mehanizam tijela, dok istovremeno ne šteti bakterijama crijevne flore.


Candida – kad se poremeti unutarnja ravnoteža

Candida albicans, gljivica koja je prirodno prisutna u debelom crijevu i vagini, ne izaziva simptome, no lako se može razmnožiti ako se poremeti osjetljiva mikroflora tih dijelova tijela. Do toga najčešće dolazi nakon antibiotske terapije, ali i nakon stresnog razdoblja, ili neke druge bolesti. Može uzrokovati neugodne simptome, pa liječnici prepisuju protugljivične lijekove, često nedugo nakon antibiotske terapije.
To se može izbjeći ili barem pomoći regeneraciju, ako se već za vrijeme antibiotske terapije i nekoliko tjedana nakon nje uzimaju probiotici, primjerice Acidophilus, AC-Zymes ili Probio Balance, a prema potrebi i prirodna sredstva protiv gljivica. Osobe koje su posebno osjetljive na gljivične infekcije, kao što su osobe koje uzimaju imunosupresive i dijabetičari, moraju uvijek razmišljati o prevenciji!


Preventivna kura

Jednom do dva puta godišnje, preventivno uzimati probiotike u trajanju od mjesec dana, a ukoliko ste spremni na dodatnu investiciju u zdravlje svog organizma, bilo bi korisno tome dodati i Paraprotex ili Ulje origana. Osim preventivnog čišćenja organizma, ova će kombinacija dodatno osnažiti vaš imunitet.

 

Naši nokti

 

Pogledajte svoje nokte – jesu li čvrsti, glatki, lijepe roza boje s jasnim mjesečastim područjima pri korijenu koja nazivamo lunula? Ako je odgovor da, tada imate zdrave nokte. Naši su nokti sačinjeni od slojeva bjelančevine keratina koji im daje i oblik i čvrstoću (zdrav nokat je 40 x otporniji na lom od kamena). Slojevi masti i vode između keratinskih slojeva daju im sjaj i čine ih gipkim. Sva odstupanja u boji, obliku i građi nokta mogu ukazivati na neke hranidbene nedostatke ili na bolesti i stanja koja zahtijevaju našu akciju. Zato su nokti jedno od ogledala našega zdravlja.

Prsti i nokti – izgled našeg organizma

Pokušajte uočiti udubine, mrlje, krivulje ili ispupčenja. Zatim uočite jesu li debeli ili tanki, te da li su okrnjeni ili slomljeni. Na kraju je važna i sama boja noktiju, kao i boja kože ispod njih, te boja kože oko njih. Dobro je znati da je po refleksologiji (drevnoj vještini liječenja na načelu refleksnih zona na stopalima i dlanovima koje odgovaraju svim organima, žlijezdama i dijelovima tijela), svaki prst i pripadajući nokat povezan s određenim sustavom u organizmu:

  • Palac – odražava stanje mozga, osjetila sluha, vida
  • Kažiprst – odražava stanje srca i pluća
  • Srednji prst – odražava stanje želuca, slezene, gušterače i žuči
  • Napršnjak – odražava stanje reproduktivnih organa, bubrega i mjehura
  • Mali prst – odražava stanje bubrega i reproduktivnog sustava

Abnormalnosti noktiju koje se odnose na oblik, teksturu i debljinu

Beauove crte su udubljenja preko nokta. Ova se udubljenja pojavljuju uslijed nedostatka vitamina i minerala u prehrani. I neke bolesti mogu utjecati na nepravilan i neravnomjeran rast nokta (srčane bolesti, dijabetes, Raynaudov sindrom, upala pluća). Čime nadopuniti svoju prehranu? Bilo kojim multivitaminsko – mineralnim formulama. Npr. Full Spectrum / New Life / SuperMega50 / Vital A, B, AB, 0

Oštri, suhi i krhki nokti najčešće su znak nedostatka omega3 masnih kiselina, vitamina A i D, a valjalo bi provjeriti i razinu hormona štitnjače, kao i mogućnost prisutnosti crijevne disbioze (gljivične infekcije). Nadopune prehrani: Omega3 + SuperMega50 + probiotici (Acidophilus ili ProbioBalance).

Nokti koji se ljušte u slojevima mogu biti znak nedostatka folne kiseline, C vitamina ili bjelančevina. Nadopune prehrani: New Life + C 300 Plus

Nokat koji se spontano odvaja od podloge (oniholiza) označava proces koji obično počinje od slobodnog ruba i napreduje prema korijenu nokta. Može ukazivati na čitav niz bolesti: anemija, diabetes, hiper ili hipotireoza, lupus, psorijatični artritis, sarkoidoza, psorijaza, posljedica izlaganja raznim kemikalijama (formaldehid, sredstva za jačanje noktiju, ljepilo za umjetne nokte, lakovi za nokte, benzin, aceton, razrjeđivač itd), ili uslijed dugotrajnog doticaja s vodom, šećerom (u pekarama/slastičarnama). Nadopune prehrani: Ocean21 + New Life

Žličasti nokti (koilonihia) je abnormalni oblik nokta. Nokti imaju uzdignuti rub, a sredina im je udubljena. Ova je abnormalnost povezana s nedostatkom željeza tj. slabokrvnošću. U ovom slučaju, potrebne su nadopune željeza (Iron plus) i vitamina B12 (Stress B kompleks) koje treba uzimati uz probiotike (Acidophilus / ProbioBalance). Crijevna disbioza je velika prepreka upijanju željeza, stoga su probiotici važni jer osiguravaju bolje upijanje (apsorpciju). Bilo bi korisno i provjeriti rad jetre i štitnjače.

Vodoravne crte na noktima – Nokti bi trebali biti glatki s gotovo neprimjetnim brazdama. Vidljive brazde znak su manjka željeza, slabe probave i otežanog upijanja hranjivih tvari (crijevna disbioza), tada preporučujemo kombinaciju željeza Iron plus + probiotici (Acidophilus / ProbioBalance). Mo­guće su ove crte povezane i s artritisom i lupusom, pogotovo ako su brazde crvene, a tada preporučujemo Joint Protex (Forte) + Vitamin C 300 / 500

Zanoktica – tvrda suha koža u obliku izbočine oko nokta. Može biti znak nedostataka vitamina C. Nadopune: C 300 / C500

Ravni nokti – nedostatak željeza, B12, bjelančevina, psorijaza, dijabetes, Raynaudov sindrom. Nadopune: SuperMega50 ili Iron plus + Stress B kompleks

Izbočeni kvrgavi nokti – ukazuju na stanja koja uzrokuju smanjenu količinu kisika u krvi (problemi s plućima ili krvotokom…), te manjak vitamina B12. Uslijed istih uzroka nokti mogu biti bez svojstvene polumjesečaste zone zvana lunula, a mogu biti i izbrazdani. Nadopune: OxyMax + Stress B kompleks ili Klorofil + Stress B kompleks ili sva tri proizvoda zajedno.

Široki kvadratični nokti – hormonska neravnoteža. Nadopune: Rhodiolin + Omega3

Jamičasti nokti (vidljiva udubljenja) – ako nisu posljedica udarca i ukoliko ne prolaze, tada su znak nedostatka vitamina C, cinka i bjelančevina, ali se vide i kod dermatitisa, psorijaze i alopecije. Nadopune: Chelated Zinc + C 300 / C500

Promjene boje noktiju

Bijele točke na noktu – leukonihia, ukazuje na manjak cinka ali i moguć slabiji rad štitnjače. Nadopune: Chelated Zinc + Ocean21

Žuti nokti – ukazuju na to da nokat raste sporije nego što je normalno uslijed prisutnih bolesti (dijabetes, bolesti pluća, reumatski artritis, bolesti bubrega i jetre, upala štitnjače, gljivičnih infekcija..). Pokazatelj je manjka željeza i cinka, vitamina E. Nadopune: SuperMega50 + Ocean21 a može se dodati i Klorofilin)

Zeleno obojena područja nokta – bakterijska ili gljivična infekcija nokta. Nadopune: Paraprotex ili Oregano oil (piti i mazati zahvaćeni nokat) + probiotici (Acidophilus / ProbioBalance). Najbolje bi bilo kombinirati sva tri proizvoda zajedno.

Lunule (polumjesečasti oblik pri korjenu nokta)

Treba ih biti 8 (mali prsti bi trebali biti bez lunula).
Lunula na palcima ne bi trebala biti veća od 25% veličine nokta. Ukoliko je veća znak je preopterećenosti srca i krvotoka, visokog krvnog tlaka.
Lunula na malim prstima je također znak preopterećenosti krvotoka (pogotovo u probavnom sustavu).

Ukoliko imate manje od 8 lunula to može biti znak anemije, slabe cirkulacije, nedovoljne opskrbe kisikom, zakiseljenosti tijela, neravnoteže živčanog sustava (umor, iscrpljenost, depresija…), slabe životne energije. Preporuke: lužnata voda iz Aquariona (bogata kisikom i elektronima), OxyMax, Klorofilin, Ocean21, Rhodiolin, Omega3, multivitamini, aerobne vježbe, vježbe disanja…

Ukoliko su same lunule crvene ili plave boje ili postoji plavičasti rub iznad samih lunula to je znak srčanih tegoba, trovanja teškim metalima te bolesti pluća.

ORIGANO ULJE NARIČITE OVDIJE

 

Unutarnja primjena

• 4 kapi 3 puta dnevno pomiješati sa žlicom tekućine (voda, jogurt, sok).

U medicinske svrhe koristi se pretežito ulje origana koje sadrži mnoštvo sastojaka, među ostalim esencijalna ulja timol i karvakrol, flavonoide (antioksidansi), ružmarinsku kiselinu, vitamine A i C, te brojne minerale. Važno je napomenuti da su djelatni sastojci origana u ulju prisutni u znatno većim koncentracijama u odnosu na tradicionalno korištene oblike (začin, sušena biljka). Najznačajnija tvar i nositelj protumikrobnog djelovanja origana je karvakrol, fenolni spoj koji je po svojim antiseptičkim svojstvima 26 puta jači od sintetskih antiseptika. Ulje origana se smatra jednim od najboljih prirodnih sredstava za sprečavanje širenja gljivica u tijelu uključujući Candida i Aspergillus vrste. Zahvaljujući protumikrobnom djelovanju ulje origana se uspješno primjenjuje kod obične prehlade, gripe, tegoba sa sinusima, infekcija dišnog sustava. Ulje origana može se koristiti kao probavni tonik jer potiče lučenje probavnih sokova, smiruje bolove i grčeve probavnih organa, potiče rad jetara i lučenje žuči. Posebno je koristan kod tegoba jetara izazvanih virusima te kod probavnih tegoba izazvanih škodljivim bakterijskim ili gljivičnim izlučevinama. Učinkovitost u čišćenju limfe koristi se i za ublažavanje tegoba koje prate reumatizam i artritis. Tvari prisutne u origanu imaju utjecaj na živčani sustav tako da dolazi do smanjenja nervoze, prenapetosti živčanog sustava te glavobolje izazvane napetošću. Savjetuje se korištenje ulja origana tijekom dana zbog umirujućeg djelovanja, posebno stoga što smanjuje nadražujuće djelovanje kave i čaja čijoj prekomjernoj uporabi su suvremeni ljudi skloni. Ulje origana ublažava kašalj i potpora je kod akutnih i kroničnih plućnih tegoba.


Vanjska primjena

• 2 – 3 puta dnevno utrljati izravno na kožu ili pomiješati sa šamponom / sapunom.

Ulje origana može se izravno primjeniti jednom do dva puta dnevno na područja ruku i nogu zahvaćena gljivicama, zatim kod prhuti, masne i aknaste kože, za manje ogrebotine, ubode kukaca, razvodnjen za ispiranje usta, itd. Na željeno područje treba nanijeti samo nekoliko kapi i zatim lagano utrljati.


Ulje ima svojstven, jak okus koji može potaknuti jače lučenje sline, stoga ga uvijek treba uzimati u razrijeđenom obliku.

 

Biljkama protiv gljivica

 

Prema nekim podacima, jedna od dvije osobe dobije neku od gljivičnih infekcija tijekom života. Srećom, uglavnom su to infekcije koje nisu opasne po život, ali su dovoljno neugodne, pa je potrebno određeno vrijeme kako bismo ih se riješili. Teška gljivična infekcija nokta ili candida mogu vrlo lako poremetiti, ali i promijeniti vaš svakodnevni život. Mnogi koji su se duže vrijeme nastojali riješiti gljivičnih infekcija znaju kako neugodna ta borba zna biti. Stoga bi jednogodišnja preventivna kura čišćenja antigljivičnim i antiparazitskim programom trebala biti dijelom naše osobne higijene.

U ovo doba godine, kada je hladno i cijeli smo dan u zatvorenim cipelama, stvaramo idealne uvjete vlage i temperature za razvoj gljivica. Da stvar bude gora, infekcija se vrlo lako može proširiti na neki drugi dio tijela, ili s jednog nokta na drugi. Osobe koje nose usku obuću, najlonke, ili se bave sportom imaju puno veće šanse za razvoj infekcije.

Srećom, postoje učinkovite metode u borbi protiv gljivičnih infekcija – pomoću biljaka koje imaju antifungalna i antiparazitska svojstva!


Prirodne metode protiv gljivičnih infekcija kože i noktiju

Protiv raznih gljivičnih oboljenja kože i noktiju preporučujemo Oregano Oil, posebice protiv gljivica na noktima. Ulje origana pogodno je i za vanjsku uporabu, ukoliko infekciju želite liječiti preparatima iz kućne ljekarne ili se pak može uzimati kao dopuna terapiji lijekovima. Ulje origana, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, pomaže uništavanje gljivica ili njihovo razmnožavanje. Ulje origana možete koristiti i kao prevenciju nastanka infekcija!
ParaProtex je djelotvorna protuparazitna i protugljivična formula, koja se na blagi način bori protiv infekcija. Sastojci Paraprotexa – češnjak, ulje sjemenki grejpa, ulje klinčića, mira, žutika trpka i taheebo imaju dugotrajnu primjenu u tradicionalnoj medicini. Ovaj se proizvod preporučuje i u slučaju Candide, jer potiče obrambeni mehanizam tijela, dok istovremeno ne šteti bakterijama crijevne flore.


Candida – kad se poremeti unutarnja ravnoteža

Candida albicans, gljivica koja je prirodno prisutna u debelom crijevu i vagini, ne izaziva simptome, no lako se može razmnožiti ako se poremeti osjetljiva mikroflora tih dijelova tijela. Do toga najčešće dolazi nakon antibiotske terapije, ali i nakon stresnog razdoblja, ili neke druge bolesti. Može uzrokovati neugodne simptome, pa liječnici prepisuju protugljivične lijekove, često nedugo nakon antibiotske terapije.
To se može izbjeći ili barem pomoći regeneraciju, ako se već za vrijeme antibiotske terapije i nekoliko tjedana nakon nje uzimaju probiotici, primjerice Acidophilus, AC-Zymes ili Probio Balance, a prema potrebi i prirodna sredstva protiv gljivica. Osobe koje su posebno osjetljive na gljivične infekcije, kao što su osobe koje uzimaju imunosupresive i dijabetičari, moraju uvijek razmišljati o prevenciji!


Preventivna kura

Jednom do dva puta godišnje, preventivno uzimati probiotike u trajanju od mjesec dana, a ukoliko ste spremni na dodatnu investiciju u zdravlje svog organizma, bilo bi korisno tome dodati i Paraprotex ili Ulje origana. Osim preventivnog čišćenja organizma, ova će kombinacija dodatno osnažiti vaš imunitet.

 

Naši nokti

 

Pogledajte svoje nokte – jesu li čvrsti, glatki, lijepe roza boje s jasnim mjesečastim područjima pri korijenu koja nazivamo lunula? Ako je odgovor da, tada imate zdrave nokte. Naši su nokti sačinjeni od slojeva bjelančevine keratina koji im daje i oblik i čvrstoću (zdrav nokat je 40 x otporniji na lom od kamena). Slojevi masti i vode između keratinskih slojeva daju im sjaj i čine ih gipkim. Sva odstupanja u boji, obliku i građi nokta mogu ukazivati na neke hranidbene nedostatke ili na bolesti i stanja koja zahtijevaju našu akciju. Zato su nokti jedno od ogledala našega zdravlja.

Prsti i nokti – izgled našeg organizma

Pokušajte uočiti udubine, mrlje, krivulje ili ispupčenja. Zatim uočite jesu li debeli ili tanki, te da li su okrnjeni ili slomljeni. Na kraju je važna i sama boja noktiju, kao i boja kože ispod njih, te boja kože oko njih. Dobro je znati da je po refleksologiji (drevnoj vještini liječenja na načelu refleksnih zona na stopalima i dlanovima koje odgovaraju svim organima, žlijezdama i dijelovima tijela), svaki prst i pripadajući nokat povezan s određenim sustavom u organizmu:

  • Palac – odražava stanje mozga, osjetila sluha, vida
  • Kažiprst – odražava stanje srca i pluća
  • Srednji prst – odražava stanje želuca, slezene, gušterače i žuči
  • Napršnjak – odražava stanje reproduktivnih organa, bubrega i mjehura
  • Mali prst – odražava stanje bubrega i reproduktivnog sustava

Abnormalnosti noktiju koje se odnose na oblik, teksturu i debljinu

Beauove crte su udubljenja preko nokta. Ova se udubljenja pojavljuju uslijed nedostatka vitamina i minerala u prehrani. I neke bolesti mogu utjecati na nepravilan i neravnomjeran rast nokta (srčane bolesti, dijabetes, Raynaudov sindrom, upala pluća). Čime nadopuniti svoju prehranu? Bilo kojim multivitaminsko – mineralnim formulama. Npr. Full Spectrum / New Life / SuperMega50 / Vital A, B, AB, 0

Oštri, suhi i krhki nokti najčešće su znak nedostatka omega3 masnih kiselina, vitamina A i D, a valjalo bi provjeriti i razinu hormona štitnjače, kao i mogućnost prisutnosti crijevne disbioze (gljivične infekcije). Nadopune prehrani: Omega3 + SuperMega50 + probiotici (Acidophilus ili ProbioBalance).

Nokti koji se ljušte u slojevima mogu biti znak nedostatka folne kiseline, C vitamina ili bjelančevina. Nadopune prehrani: New Life + C 300 Plus

Nokat koji se spontano odvaja od podloge (oniholiza) označava proces koji obično počinje od slobodnog ruba i napreduje prema korijenu nokta. Može ukazivati na čitav niz bolesti: anemija, diabetes, hiper ili hipotireoza, lupus, psorijatični artritis, sarkoidoza, psorijaza, posljedica izlaganja raznim kemikalijama (formaldehid, sredstva za jačanje noktiju, ljepilo za umjetne nokte, lakovi za nokte, benzin, aceton, razrjeđivač itd), ili uslijed dugotrajnog doticaja s vodom, šećerom (u pekarama/slastičarnama). Nadopune prehrani: Ocean21 + New Life

Žličasti nokti (koilonihia) je abnormalni oblik nokta. Nokti imaju uzdignuti rub, a sredina im je udubljena. Ova je abnormalnost povezana s nedostatkom željeza tj. slabokrvnošću. U ovom slučaju, potrebne su nadopune željeza (Iron plus) i vitamina B12 (Stress B kompleks) koje treba uzimati uz probiotike (Acidophilus / ProbioBalance). Crijevna disbioza je velika prepreka upijanju željeza, stoga su probiotici važni jer osiguravaju bolje upijanje (apsorpciju). Bilo bi korisno i provjeriti rad jetre i štitnjače.

Vodoravne crte na noktima – Nokti bi trebali biti glatki s gotovo neprimjetnim brazdama. Vidljive brazde znak su manjka željeza, slabe probave i otežanog upijanja hranjivih tvari (crijevna disbioza), tada preporučujemo kombinaciju željeza Iron plus + probiotici (Acidophilus / ProbioBalance). Mo­guće su ove crte povezane i s artritisom i lupusom, pogotovo ako su brazde crvene, a tada preporučujemo Joint Protex (Forte) + Vitamin C 300 / 500

Zanoktica – tvrda suha koža u obliku izbočine oko nokta. Može biti znak nedostataka vitamina C. Nadopune: C 300 / C500

Ravni nokti – nedostatak željeza, B12, bjelančevina, psorijaza, dijabetes, Raynaudov sindrom. Nadopune: SuperMega50 ili Iron plus + Stress B kompleks

Izbočeni kvrgavi nokti – ukazuju na stanja koja uzrokuju smanjenu količinu kisika u krvi (problemi s plućima ili krvotokom…), te manjak vitamina B12. Uslijed istih uzroka nokti mogu biti bez svojstvene polumjesečaste zone zvana lunula, a mogu biti i izbrazdani. Nadopune: OxyMax + Stress B kompleks ili Klorofil + Stress B kompleks ili sva tri proizvoda zajedno.

Široki kvadratični nokti – hormonska neravnoteža. Nadopune: Rhodiolin + Omega3

Jamičasti nokti (vidljiva udubljenja) – ako nisu posljedica udarca i ukoliko ne prolaze, tada su znak nedostatka vitamina C, cinka i bjelančevina, ali se vide i kod dermatitisa, psorijaze i alopecije. Nadopune: Chelated Zinc + C 300 / C500

Promjene boje noktiju

Bijele točke na noktu – leukonihia, ukazuje na manjak cinka ali i moguć slabiji rad štitnjače. Nadopune: Chelated Zinc + Ocean21

Žuti nokti – ukazuju na to da nokat raste sporije nego što je normalno uslijed prisutnih bolesti (dijabetes, bolesti pluća, reumatski artritis, bolesti bubrega i jetre, upala štitnjače, gljivičnih infekcija..). Pokazatelj je manjka željeza i cinka, vitamina E. Nadopune: SuperMega50 + Ocean21 a može se dodati i Klorofilin)

Zeleno obojena područja nokta – bakterijska ili gljivična infekcija nokta. Nadopune: Paraprotex ili Oregano oil (piti i mazati zahvaćeni nokat) + probiotici (Acidophilus / ProbioBalance). Najbolje bi bilo kombinirati sva tri proizvoda zajedno.

Lunule (polumjesečasti oblik pri korjenu nokta)

Treba ih biti 8 (mali prsti bi trebali biti bez lunula).
Lunula na palcima ne bi trebala biti veća od 25% veličine nokta. Ukoliko je veća znak je preopterećenosti srca i krvotoka, visokog krvnog tlaka.
Lunula na malim prstima je također znak preopterećenosti krvotoka (pogotovo u probavnom sustavu).

Ukoliko imate manje od 8 lunula to može biti znak anemije, slabe cirkulacije, nedovoljne opskrbe kisikom, zakiseljenosti tijela, neravnoteže živčanog sustava (umor, iscrpljenost, depresija…), slabe životne energije. Preporuke: lužnata voda iz Aquariona (bogata kisikom i elektronima), OxyMax, Klorofilin, Ocean21, Rhodiolin, Omega3, multivitamini, aerobne vježbe, vježbe disanja…

Ukoliko su same lunule crvene ili plave boje ili postoji plavičasti rub iznad samih lunula to je znak srčanih tegoba, trovanja teškim metalima te bolesti pluća.

ORIGANO ULJE NARIČITE OVDIJE

admin