Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože.

Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike.

Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica

Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva ili herbicida. Na taj način ne opterećuju dodatno vaše tijelo s kemikalijama.

Organsku kozmetiku možete koristiti cijeli život, i ne morate se brinuti o bilo kakvim posljedicama za zdravlje kad je kupujete. Ne morate se bojati da će njeni umjetni sastojci povećati rizik za rak, oštetiti vašu jetru ili imunitet, uzrokovati respiratorne probleme, hormonsku neravnotežu ili kroničnu glavobolju. Ne morate se brinuti da će sintetičke tvari oštetiti strukturu vaše kose ili kože, isušiti je ili dovesti do foto osjetljivosti, ili da će npr. uzrokovati alergijske reakcije u vidu osipa.

Učinkovitiji su

Kod organskih proizvoda, aktivni sastojci se moraju ekstrahirati na prirodan način uz minimalnu obradu, tako da su i ostali, neaktivni sastojci također prirodni, bez umjetnih konzervansa ili genetskih modifikacija. Možda vam je sada jasnije zašto su organski proizvodi bogatiji vitaminima, mineralima i drugim biljnim nutrijentima i zašto su se pokazali učinkovitijim.

Pogodni za sve tipove kože i kose

Organsku kozmetiku mogu koristiti i osobe s masnom ili osjetljivom kožom, bez bojazni da će im se stanje dodatno pogoršati zbog odabira krive kreme.

Idealni za djecu

Iako djeca obično više vole one proizvode koji su najpopularniji u školi ili vrtiću, za njihove roditelje su zdravlje njihove kože i zaštita od alergija podjednako važni. Organske proizvode može koristiti cijela obitelj, pa se potrudimo da ih i naša djeca zavole. Biti će zahvalni ako se više neće mučiti s osipom.

Ekološki proizvodi

Kozmetički proizvodi koji sadrže teške metale i kemikalije zagađuju zrak i vodu, često dospijevaju u kanalizaciju. Korištenjem organske kozmetike možete pridonijeti očuvanju okoliša i osigurati bolju budućnost za našu djecu, te dati svoj glas proizvodima koji nisu testirani na životinjama.

Kompletnu njegu NARUČITE OVDJE

admin