Zašto zdravstvena industrija?​

U 21. stoljeću čovječanstvo se suočava s problemima koji utječu na cijeli svijet, kao što su ubrzano informacijsko društvo, povećana industrijska i poljoprivredna proizvodnja uzrokovana prenapučenošću, zagađenje okoliša, učinci staklenika.

Kao rezultat svega toga smanjuje se kvaliteta tla, što je potvrdilo i istraživanja koje je 2006. provela EU, zbog čega voće i povrće sadrži manje vitamina i minerala. Obradom hrane, kuhanjem i pečenjem, te se količine mogu još više smanjiti. Zbog zahtjeva našeg potrošačkog društva, sve veći broj ljudi sve teže može osigurati odgovarajući životni standard. Sve to predstavlja dodatni teret, kako fizički tako i psihički.

Zbog brzog tempa života, nemamo vremena za pravilnu preranu niti za odmor. Pri tome zaboravljamo da se zbog stresa i nedostatnog unosa nutrijenata troše rezerve našeg tijela, što može dovesti do bolesti, čak i preuranjene smrti.

Sve to skreće pažnju na važnost uzimanja dodataka prehrani, koji mogu upotpuniti našu prehranu i pomoći očuvanje zdravlja, a time naglo raste i njihova prodaja. Budite i vi dijelom ove brzorastuće industrije!

Svjetsko tržište vitamina i dodataka prehrani vrijedi 68 milijardi dolara. SAD su na vodećem mjestu u svijetu s oko 30% tržišta, dok Europa zauzima oko 14% svjetskog tržišta.

Prognoze su obećavajuće. Tržište vitamina i minerala (ne uključujući ostale dodatke prehrani, poput biljnih pripravaka, probiotika, itd.) ima ukupni godišnji rast od 4,5%, što će u 2015. iznositi oko 30 milijardi dolara.

Populacija koja stari suočava se s različitim zdravstvenim problemima koji prate dugovječan život, poput narušavanja vida i pokretljivosti, zbog čega tržište ciljanih dodatka prehrani naglo raste. Npr. glukozamina koji se koristi za bolju pokretljivost zglobova, luteina za zdravlje očiju, probiotika za poboljšanje probave.

Ako se i vi želite uključiti, ne gubite vrijeme! CaliVita vam pomaže ostvariti ciljeve uz široku paletu proizvoda za očuvanje zdravlja i jedinstvenu poslovnu priliku.

NAŠE ZDRAVLJE OVISI O

1 %
zdravstvo
1 %
okolina
1 %
GENETIKA
1 %
NAČIN ŽIVOTA
Izvori: Thematic Strategy for Soil Protection, Brussels, 22.9.2006. www.who.int //www.reportlinker.com/d014753756/World-Vitamin-and-Supplement-Industry.html